Skip to main content

Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

Det er derfor vi er her…

Det er derfor vi er her…

03. oktober 2016

I sidste uge kunne jeg med stor glæde ringe til Kristian og fortælle, at vi havde fået medhold i hans erstatningssag ved Vestre Landsret.

Forud herfor lå en lang kamp mod Patienterstatningen og Ankenævnet for Patienterstatningen, som ad flere omgange havde afvist at anerkende Kristians patientskade.

Det hele startede tilbage i 2011, hvor Kristian blev indlagt på sygehuset med betændelse i bugspytkirtlen. Infektionen spredte sig bl.a. til hans hjerte, og der blev ikke lavet en rettidig scanning af hans hjerte.
En fejl der bragte ham tværs gennem landet til to Universitetshospitaler, hvor han gennemgik flere store hjerteoperationer. Hans tilstand udviklede sig helt katastrofalt som følge af fejl på alle tre sygehuse.

Behandlingsforløbet har betydet, at han i dag mangler det meste af sit ene ben og er afhængig af en dårligt fungerende protese, ligesom han må leve med en varig hjerteskade. Kristian var bare 31 år gammel, da skaden skete.

Da jeg overtog sagen, var ethvert krav på erstatning afvist, som følge af en fejl i anmeldelsesskemaet. Der var nemlig kun indgivet anmeldelse mod et af de tre behandlende sygehuse.

En fejl som kunne være begået af enhver uden specialiseret viden om denne type sager og særligt i et kompliceret forløb som Kristians.

Vestre Landsret har nu anerkendt, at den forsinkede scanning af Kristians hjerte var så klar en lægefaglig fejl, at der er tale om en patientskade.

Det er øjeblikke som disse, der holder min kampgejst oppe – også i de sager, hvor kampen er lang.

Afgørelsen betyder, at Kristian nu er berettiget til erstatning, og jeg glæder mig til at hjælpe ham i det videre forløb, så han kan få den erstatning, han er berettiget til.

Helt grundlæggende er det jo derfor, vi er her.

Med venlig hilsen
Anne Katrine Bay