Fordi vi tog risikoen, har Michael i dag fået medhold i Højesteret.
24. april 2017
Alle andre sagde nej – men vi sagde ja. Vi sagde ja til at hjælpe Michael, selvom han havde fået afslag på fri proces. Det gjorde vi, fordi vi brænder for vores arbejde, og fordi vi kæmper for, at folk får den erstatning, de er berettigede til.
For snart mere end 10 år siden kom Michael alvorligt til skade i en arbejdsulykke og måtte opgive at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Han fik tilkendt førtidspension og et erhvervsevnetab på i alt 65 procent. Den afgørelse blev dog lavet om, da Ankestyrelsen blev opmærksomme på det overvågningsmateriale, som forsikringsselskabet TopDanmark havde fået udarbejdet. Forsikringsselskabet havde her i flere perioder henover 2 år filmet Michael i forbindelse med flere dagligdagssituationer som fx græsslåning – situationer som i følge Ankestyrelsen betød, at Michael alligevel burde kunne arbejde, og Ankestyrelsen nedsatte derfor hans erhvervsevnetab til 50 procent.
Den vurdering var vi ikke enige i. Vi førte derfor sagen ved Landsretten. I forbindelse med sagen fik vi her en udtalelse fra Retslægerådet, som udtalte, at de situationer, man havde fanget på overvågningsmaterialet, var i overensstemmelse med sagens lægelige akter – Der var altså ikke tale om, at Michael havde løjet sig ringere, end han reelt var. Netop denne vurdering har Højesteret tillagt afgørende betydning. De udtaler således, at spørgsmålet omkring aktiviteterne i videoen er af lægefaglig karakter, og at man derfor må tillægge Retslægerådets udtalelse afgørende betydning ved en vurdering af disse. Højesteret gav herefter Michael medhold i, at hans erhvervsevnetab var i alt 65 procent som følge af ulykken.
Sagen havde tidligere været ført ved Landsretten, hvor vi tabte sagen. Michael kunne efterfølgende ikke få fri proces til sagen – Vi mente dog, at sagen burde føres, og ville ikke give op så let, så vi valgte at påtage os den økonomiske risiko i sagen!
Advokat Charlotte Gransøe førte sagen ved Højesteret.
Du kan læse hele dommen her – Højesterets dom af 24. april 2017.
Husk: Det koster ikke noget at spørge KLA – men det kan være dyrt at lade være!
Du kan også downloade vore gratis App og få mere viden om personskade og erstatning: