Skip to main content

Det koster ikke noget at spørge KLA - men det kan være dyrt at lade være!

Uncategorized

Hvorfor sker der ikke noget i det kommunale afklaringsforløb?

By 23/03/2021maj 15th, 2024No Comments

Den kommunale afklaring behøver IKKE at gå i stå på grund af Covid-19.

Ganske vist, er det ikke tilladt at etablere praktikforløb, hvilket gælder fortsat frem til 15. april 2021. Og netop praktikker er helt afgørende for, at man kommer i mål med den kommunale afklaring.

I mellemtiden kan der dog sagtens holdes digitale møder og lægges planer med rådgivere og jobkonsulenter – hvilket generelt fungerer rigtig fint – både rehabiliteringsmøder, henvisning til andre tilbud (herunder jobtilbud), funktionsudredninger mv.

Og heldigvis er der løbende givet mulighed for ekstra forlængelse af sygedagpengeperioden – og A-kassedagpengeperioden under en del af nedlukningen tæller som ”død” periode. Sygedagpenge må derfor ikke stoppes alene med den begrundelse, at vi ikke kan komme videre på grund af Corona.

Så oplever man fuldstændig ”radiotavshed” fra kommunens side – så må man gerne prikke lidt til dem! Og det gør vi i alle vores sager, hvor det er muligt. Man behøver jo ikke spilde tiden fuldstændigt. I så fald vil der være et kæmpe efterslæb på den anden side af Corona.